Čaro francúzskych koláčov spočíva v krehkom cestíčku. To sa ľahko pripraví z hladkej múky, masla, trochy cukru a studenej vody. Cesto necháte odpočívať v chladničke, vyvaľkáte ho, vložíte do formy, poprepichujete vidličkou a upečiete zaťažené keramickými fazuľami. V krajine galského kohúta sa horúci korpus plní ovocím, krémom alebo čokoládovými krémami, zdobí sa ovocím a ďalšími pochúťkami tejto ušľachtilej kuchyne.
Stavte na formu od Emile Henry. Kvalitný riad je polovica úspechu. Farby foriem sa dajú ľahko kombinovať a dopĺňať napríklad formami na ramequin alebo ponechať jednofarebné. Je to na vás.
Vďaka ručnej výrobe je navyše každý kus skutočným originálom. Bez problémov zvládajú teploty od -20 °C do +270 °C.
O značke:
Francúzska rodinná spoločnosť Emile Henry je známym menom medzi tými, ktorí si zamilovali umenie pečenia a varenia. Ich vysokokvalitný ručne vyrábaný keramický riad dáva klasickým obedom novú tvár. Od roku 1848 prinášajú výnimočný vzhľad, vďaka ktorému je nielen pečenie, ale aj servírovanie v miskách a formách gurmánskym zážitkom.
Vďaka špeciálnej technológii je keramika odolná voči nárazom a poškriabaniu, takže môžete ľahko rezať a používať ostré nástroje. Všetky drahokamy Emile Henry sú vhodné aj do umývačky riadu, mikrovlnnej rúry a dokonca aj do mrazničky.
Recept na najlepší koláč má každý iný, ale pokiaľ ide o najlepší riad na pečenie, Emile Henry vyhráva u všetkých odborníkov.