Elegantné papriky plnené quinoou a fetou

2024-06-17
Elegant Quinoa and Feta Stuffed Bell Peppers

Štýlové papriky plnené kvínom a fetou

Tento lahodný pokrm plnený kvínom a fetou je výživnou a chutnou voľbou ideálnou na akúkoľvek príležitosť. Kombinácia vlnitého kvínu, šľahačkovej fetovej syra a farebných paprík vytvára vizuálne pútavé a lahodne zdravé jedlo. S miešaním čerstvých bylín a korenia je tento pokrm nasýtený a plný živín.

Ingrediencie:
– 4 veľké papriky (červené, žlté alebo oranžové)
– 1 šálka kvínu
– 2 šálky zeleninového vývaru alebo vody
– 1 šálka natreteného fetového syra
– 1 konzerva (15 oz) cierne fazule, scedené a prepláchnuté
– 1 šálka kukuričných zŕn (čerstvé, konzervované alebo zmrazené)
– 1 malá červená cibuľa, nadrobno nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekaného
– 1 šálka cherry paradajok, rozrezaných na polovice
– 1/4 šálky nasekaného čerstvého petržlenu
– 1 čajová lyžička mletej rasce
– 1 čajová lyžička dymenej papriky
– Soľ a korenie podľa chuti
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– Šťava z 1 citróna

Postup:

1. Pripravte papriky: Predhrejte rúru na 375°F (190°C). Odstrihnite vrcholy paprík a odstráňte semienka a blany. Vonkajšok paprík jemne potrite olivovým olejom a umiestnite ich do pekáča.

2. Začnite kvínom: Kvínové zrná prepláchnite pod tečúcou vodou. V strednej hrnci priveďte zeleninový vývar alebo vodu do varu. Pridajte kvíno, znížte teplotu na minimum, zakryte a nechajte približne 15 minút variť, kým kvíno nebude mäkké a tekutina absorbovaná. Rozmúčte vidličkou.

3. Orestujte zeleninu: Na veľkej panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte nasekanú červenú cibuľu a cesnak a orestujte, kým cibuľa nezhnedne (približne 5 minút).

4. Zmiešajte ingrediencie: Znížte teplotu na strednú a pridajte uvarené kvíno, čierne fazuľky, kukuričné zrno a cherry paradajky na panvicu. Premiešajte. Pridajte mletú rascu, dymenú papriku, soľ a korenie. Varíme ďalších 5 minút a často miešame.

5. Pridajte fetu a petržlen: Dajte panvicu z ohňa a vmiešajte do zmesi rozdrvený fetový syr a nasekaný petržlen. Pridajte šťavu z jedného citróna a dobre premiešajte.

6. Naplňte papriky: Do každej papriky lyžicou naplňte kvíno a feta zmes, jemne stlačte, aby boli naplnené celkom.

7. Pečieme: Pekáč zakryte hliníkovou fóliou a pečte v predhriatej rúre po dobu 30 minút. Odstráňte fóliu a pečte ďalších 10-15 minút, kým sa papriky nezmäknú a na vrchu nezhnednú.

8. Podávame: Stuffed papriky vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť pred servírovaním. Podávajte s prípadným prídavkom petržlenu.

Dobrú chuť pri požití štýlových paprík plnených kvínom a fetou ako sýta hlavné jedlo alebo lahodná príloha!

John Washington

John Washington je skúsený technologický novinár s viac ako desaťročnými skúsenosťami v oblasti nových technológií a fintech. Získal svoj titul v oblasti obchodnej administrácie na Vanderbilt University, kde si vyvinul silný záujem o priesečník financií a digitálnych inovácií. John pracoval ako senior analytik v Quantex Solutions, vedúcej firme na analýzu dát, kde vykonával hĺbkové výskumy o trendoch na trhu a technologických pokrokoch, ktoré preformujú finančné prostredie. Jeho články sa objavili v významných publikáciách, čo odráža jeho záväzok poskytovať prenikavé komentáre o rýchlej evolúcii technológií vo financiách. John je vášnivý prehlbovať pochopenie toho, ako inovatívne riešenia môžu podporiť finančnú inklúziu a zlepšiť používateľské skúsenosti. So sídlom v New Yorku je častým prednášateľom na priemyselných konferenciách a aktívne sa zapája do diskusií s odborníkmi, aby podporoval diskusiu o budúcnosti fintech.

Don't Miss

Vietnamese Yogurt (Sữa Chua)

Vietnamský jogurt (Sữa Chua)

Vietnamský jogurt (Sữa Chua) Tento lahodný vietnamský jogurt, známy aj
Exquisite Jollof Rice with Grilled Chicken and Exquisite Seasonings

Vybraný sk. Názov: Vybraný Jollof rýža s grilovaným kurčaťom a vybraným korením.

Výnimočná Jollof ryža s grilovaným kurčaťom a lahodnými koreninami Jollof