Lahká Provensálska zeleninová ratatouille

2024-06-25
Savory Provencal Vegetable Ratatouille

Pikantná provensálska zeleninová ratatouille

Objavte lahodné chute francúzskeho vidieka s klasickou Ratatouille, tradičným provensálskym zeleninovým gulášom. Toto jedlo je oslavou letných zelenín, ktoré postupne vrstvia chute a vône. Tento farebný a výživný vegetariánsky pokrm chutí najlepšie teplý a môže slúžiť ako hlavné jedlo alebo sýta príloha.

Ingrediencie:
2 cukety, nakrájané na kolieska
1 baklažán, nakrájaný na kocky
1 červená paprika, nakrájaná na kocky
1 žltá paprika, nakrájaná na kocky
1 cibuľa, jemne nasekaná
4 strúčiky cesnaku, nasekané
4 veľké paradajky, olúpané a nakrájané
1/2 šálka olivového oleja
1 čajová lyžička čerstvých tymiánových listov
1 čajová lyžička čerstvého rozmarínu, nasekaného
1 bobkový list
Soľ a korenie podľa chuti
Čerstvé listy bazalky na ozdobu

Inštrukcie:
1. Príprava: Začnite prípravou všetkých zelenín. Cukety nakrájajte na kolieska, baklažán na kocky, papriky nakrájajte na kocky a cibuľu jemne nasekajte. Tiež olúpajte a nakrájajte paradajky.

2. Orestujte zeleninu: V hrnci s vysokými okrajmi zohrejte polovicu olivového oleja na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte, kým sa nezvädnú a nevyvinú vôňu, asi 3-4 minúty.

3. Pridajte baklažán: Pridajte do hrnca kocky baklažánu a varíme, kým nezmäknú, asi 5-7 minút. Občas premiešajte, aby sa zelenina nelepila.

4. Pridajte papriky a cukety: Pridajte papriky a cukety do hrnca a pokračujte varením ďalších 5 minút, aby sa všetka zelenina zmäkla.

5. Základ omáčky z paradajok: Nalejte do hrnca nakrájané paradajky, potom posypte tymiánom, rozmarínom a pridajte bobkový list. Štedro osolte a okoreňte. Premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

6. Počkajte: Zakryte hrniec, znížte teplotu na minimum a nechajte zmes variť 30-40 minút. Občas premiešajte, aby sa neprilepila, a nechajte chute krásne zladiť.

7. Dokončenie: Keď je zelenina dobre uva…

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je skúsený autor a mysliteľ v oblastiach nových technológií a fintechu. Má bakalársky titul v oblasti ekonomiky z prestížnej University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenaním. S viac ako desaťročnými skúsenosťami v technologickom sektore začal Joe svoju kariéru v Nexon Innovations, vedúcej firme v oblasti finančných technologických riešení. Tam si vylepšil svoju odbornosť v digitálnych financiách, dátovej analytike a vývoji produktov. Joeove prenikavé písanie odráža jeho oddanosť skúmaniu prepojenia financií a technológie, pričom čitateľom ponúka cenné postrehy do rýchlo sa vyvíjajúceho prostredia. Jeho práca bola uvedená v mnohých odborných publikáciách, čím si vybudoval povesť dôveryhodného hlasu v diskurze o fintechu. Keď nepíše, Joe sa rád venuje mentorovaniu ambicióznych profesionálov v technologickej oblasti a prispieva do diskusií o etickom používaní technológií.

Promo Posts

Don't Miss

Italian Sausage and Spinach Stuffed Shells in Tomato Cream Sauce

Plnené mušle s talianskou klobásou a špenátom v paradajkovej smotane

Talian Sausage and Spinach Stuffed Shells in Tomato Cream Sauce
Hawaiian Skewers with Pineapple and Teriyaki Glaze

Havajské ražničky s ananasom a teriyaki polevou

Havajské špajle s ananasom a teriyaki polevou Havajské špajle sú