Zavináč s veprovým mäsom, pečenou zeleninou a bylinkovou omáčkou

2024-06-29
Prosciutto-Wrapped Pork Tenderloin with Roasted Vegetables and Herb Sauce

Bravčový tenderloin zavinutý prosciuttom s pečenou zeleninou a bylinkovou omáčkou

Tento elegantný a chutný pokrm obsahuje nádherný bravčový tenderloin zavinutý do lahodného prosciutta, pečený do dokonalosti vedľa zmesi zeleniny a doplnený bohatou bylinkovou omáčkou. Ideálny pre večierok alebo osobitnú rodinnú večeru, táto receptúra sľubuje, že ohúri svojím zladením textúr a chutí.

Ingrediencie:

Na bravčový tenderloin:
– 1 bravčový tenderloin (približne 450-680 gramov)
– 6-8 plátkov prosciutta
– Soľ a korenie podľa chuti
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané

Na pečenú zeleninu:
– 1 veľký sladký zemiak, olúpaný a nakrájaný na kocky
– 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na plátky
– 1 červená paprika, nakrájaná
– 1 žltá paprika, nakrájaná
– 1 červená cibuľa, nakrájaná na štvorce
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 čajová lyžička sušenej tymiánu
– Soľ a korenie podľa chuti

Na bylinkovú omáčku:
– 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekaná
– 1/4 šálky čerstvej bazalky, jemne nasekaná
– 1/4 šálky čerstvého koriandra, jemne nasekaného
– 1/4 šálky olivového oleja
– 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
– 1 strúčik cesnaku, nasekaný
– Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

1. Pripravte bravčový tenderloin:
– Predohrejte rúru na 200°C.
– Osolte a okoreňte bravčový tenderloin.
– Zabaľte tenderloin plátkami prosciutta, prekryte ich trochu, aby sa celý povrch pokryl.
– Na veľkej rúra-odolnej panvici na strednom plameni zohrejte 2 polievkové lyžice olivového oleja.
– Do panvice pridajte nasekaný cesnak a restujte asi 1 minútu.
– Vložte tenderloin zavinutý prosciuttom do panvice a zapečte z každej strany, kým nezhnedne, asi 2-3 minúty na stranu.

2. Upečte zeleninu:
– Zatiaľ čo sa tenderloin zapečie, v miske zmiešajte sladký zemiak, mrkvu, papriky a červenú cibuľu s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja, tymiánom, soľou a korením.
– Zeleninu rovnomerne rozložte na veľký plech.

3. Upečte bravčový tenderloin a zeleninu:
– Presuňte zapečený tenderloin na plech s zeleninou.
– Upečte v predhriatej rúre 20-25 minút, alebo kým vnútorná teplota bravčového neklesne na 63°C a zelenina nebude mäkká a mierne karamelizovaná.
– Nechajte tenderloin odpočívať 5-10 minút pred krájaním.

4. Pripravte bylinkovú omáčku:
– Zatiaľ čo sa bravčové mäso a zelenina pečú, zmiešajte petržlen, bazalku, koriandr, olivový olej, citrónovú šťavu a nasekaný cesnak v malej miske.
– Osolte a okoreňte podľa chuti a dobre premiešajte.

5. Servírujte:
– Narežte bravčový tenderloin na medailóny.
– Na tanieri servírujte pečenú zeleninu a plátky bravčového mäsa.
– Polejte bylinkovou omáčkou mäso a zeleninu.
– Podávajte okamžite a užite si tento lahodný a sofistikovaný pokrm.

Tento bravčový tenderloin zavinutý prosciuttom s pečenou zeleninou a bylinkovou omáčkou istotne zostane hity na každom dine-riade. Kombinácia šťavnatého mäsa, chrumkavého prosciutta, pečenej zeleniny a voňavej bylinkovej omáčky vytvára nezabudnuteľný gastronomický zážitok.

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je skúsený autor a mysliteľ v oblastiach nových technológií a fintechu. Má bakalársky titul v oblasti ekonomiky z prestížnej University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenaním. S viac ako desaťročnými skúsenosťami v technologickom sektore začal Joe svoju kariéru v Nexon Innovations, vedúcej firme v oblasti finančných technologických riešení. Tam si vylepšil svoju odbornosť v digitálnych financiách, dátovej analytike a vývoji produktov. Joeove prenikavé písanie odráža jeho oddanosť skúmaniu prepojenia financií a technológie, pričom čitateľom ponúka cenné postrehy do rýchlo sa vyvíjajúceho prostredia. Jeho práca bola uvedená v mnohých odborných publikáciách, čím si vybudoval povesť dôveryhodného hlasu v diskurze o fintechu. Keď nepíše, Joe sa rád venuje mentorovaniu ambicióznych profesionálov v technologickej oblasti a prispieva do diskusií o etickom používaní technológií.

Don't Miss

Quinoa & Kale Greek Yogurt Salad with Tangy Lemon Vinaigrette

Šalát z quinoi, kelu, gréckeho jogurtu s pikantným citrónovým dresingom

Šalát z quinoi a kelu s najemnou citrónovou zálievkou Tento
Quiche Lorraine with Savory Crispy Crust: A Classic French Delight

Quiche Lorraine s lahodným krehkým cesto: Klasická francúzska lahôdka

Quiche Lorraine s chrumkavým slaným cesto: Klasická francúzska lahôdka Quiche