Srdcový šalát so sladkou tekvicou a granátovým jablkom z jesennej úrody.

2024-07-18
Hearty Pumpkin and Pomegranate Autumn Harvest Salad

Sytný jesenný šalát s tekvicou a granátovým jablkom

Tento lahodný a výživný šalát spája sladké a slané chute opečenej tekvice, čerstvého granátového jablka a chrumkavých zelených listov. Je ideálny na jesenné obdobie a skvele sa hodí ako príloha alebo dokonca ľahký hlavný jedlo. Kombinácia textúr a farieb vytvára vizuálne atraktívny a chuťovo pôsobivý zážitok.

Ingrediencie:
– 1 malá tekvica (alebo hokkaido), olúpaná, vydlabaná a nakrájaná na kocky veľkosti 2,5 cm
– 1 polievková lyžica olivového oleja
– Soľ a korenie podľa chuti
– 4 šálky zmesi zelených listov (napr. rukola, špenát a kel)
– 1/2 šálky čerstvého granátového jablka
– 1/4 šálky nasekaného feta syra
– 1/4 šálky pražených lieskovcov alebo vlašských orechov, nasekaných
– 1/4 červenej cibule, jemne pokrájanej

Hearty Fall Salad With Roasted Butternut Squash Recipe

Pre Dressing:
– 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
– 1 polievková lyžica balzamikového octu
– 1 čajová lyžička dijonskej horčice
– 1 čajová lyžička medu
– Soľ a korenie podľa chuti

Postup:
1. Prehrejte rúru: Predhrejte rúru na 200°C.

2. Pripravte tekvicu: Kocky tekvice premiešajte s olivovým olejom, soľou a korením. Uložte ich do jednej vrstvy na plech vyložený papierom na pečenie.

3. Opečte tekvicu: Pečte vo vyhriatej rúre 25-30 minút, alebo kým nebude mäkká a karamelizovaná, raz počas pečenia obrátte. Vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť.

4. Príprava dresingu: V malej mise zmiešajte extra panenský olivový olej, balzamikový ocot, dijonskú horčicu, med, soľ a korenie, kým sa nedosiahne hladká zmes.

5. Zložte šalát: Kombinujte v obrovskom šalátovom miske zmes zelených listov, opečenú tekvicu, granátové jablko, nasekaný feta syr, pražené orechy a jemne pokrájanú červenú cibuľu.

6. Pridajte dresing: Dresing nalejte na šalát a jemne premiešajte tak, aby boli všetky ingrediencie dobre obalené.

7. Servírujte: Okamžite podávajte ako krásne a chutné jedlo alebo prílohu. Užite si sezónne chute tohto sytného jesenného šalátu s tekvicou a granátovým jablkom!

John Washington

John Washington je skúsený technologický novinár s viac ako desaťročnými skúsenosťami v oblasti nových technológií a fintech. Získal svoj titul v oblasti obchodnej administrácie na Vanderbilt University, kde si vyvinul silný záujem o priesečník financií a digitálnych inovácií. John pracoval ako senior analytik v Quantex Solutions, vedúcej firme na analýzu dát, kde vykonával hĺbkové výskumy o trendoch na trhu a technologických pokrokoch, ktoré preformujú finančné prostredie. Jeho články sa objavili v významných publikáciách, čo odráža jeho záväzok poskytovať prenikavé komentáre o rýchlej evolúcii technológií vo financiách. John je vášnivý prehlbovať pochopenie toho, ako inovatívne riešenia môžu podporiť finančnú inklúziu a zlepšiť používateľské skúsenosti. So sídlom v New Yorku je častým prednášateľom na priemyselných konferenciách a aktívne sa zapája do diskusií s odborníkmi, aby podporoval diskusiu o budúcnosti fintech.

Promo Posts

Don't Miss

Authentic Indonesian Sweet Soy Granules (Kering Tempeh)

Autentické indonézske sladké sójové šupky (Kering Tempeh)

Autentické indonézske sladké sójové granule (Kering Tempeh) Kering Tempeh, tiež
Delightful Lemon Saffron Risotto: A Luxurious and Zesty Italian Classic

Skvelé citrónové šafránové rizoto: Luxusná a svieža talianska klasika

Čarovný citrónovo-safranový rizoto: Luxusná a svieža talianska klasika Predstavte si