Krcmársky Tex-Mex Vortex Chili: Srdcová zmes korenín a delikátnej dobroty

2024-08-10
Tavern-Style Tex-Mex Vortex Chili: A Hearty Blend of Spices and Savory Goodness

Hospodský Tex-Mex Vortex Chili: Sýta zmes korení a slastnej chuti

Toto jedlo je robustné a chutné chili, ktoré kombinuje sýtu esenciu tradičného chili s odvážnymi koreniami tex-mex kuchyne. Oživené živými zeleninami, jemným hovädzím mäsom a vírom korení, toto chili ponúka neodolateľný, zohrievajúci kulinársky zážitok, ktorý poteší vaše chuťové buňky.

Ingrediencie:

– 2 libry mletej hovädzej šunky
– 1 veľká cibuľa, nadrobno nakrájaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
– 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
– 1 konzerva (14,5 oz) nasekaných paradajok
– 1 konzerva (15 oz) červených fazúľ, scedených a premytých
– 1 konzerva (15 oz) čiernych fazúľ, scedených a premytých
– 1 konzerva (8 oz) paradajkového pretlaku
– 2 polievkové lyžice čili korenia
– 1 polievková lyžica rasce
– 1 polievková lyžica dymenej papriky
– 1 čajová lyžička oregana
– 1 čajová lyžička mletého škorice
– 1/2 čajovej lyžice kajenského korenia (voliteľné, na príchuť)
– Soľ a korenie podľa chuti
– 2 šálky hovädzej vývar
– 1 lyžica olivového oleja
– Čerstvá nasekaná petržlenová vňať na ozdobenie
– Nasekaný chedar na posypanie
– Kyslá smotana na servírovanie
– Tortilla lupienky na servírovanie

Postup:

1. Rozohrejte olivový olej v hrnci alebo holandskom rúre na stredne vysokú teplotu. Pridajte mletú hovädziu šunku a orestujte, kým nezhnedne, pričom ju počas varenia rozdrobte lyžicou. Odkvapkajte akýkoľvek prebytočný tuk.

2. Pridajte cibuľu a cesnak do hrnca. Orestujte asi 2-3 minúty, alebo kým cibuľa nebude priehľadná a cesnak voňavý.

3. Zaraďte papriky do hrnca. Pokračujte varením ďalších 5 minút, alebo kým papriky nezačnú zmäknúť.

4. Pridajte nasekané paradajky, červené fazuľky, čierne fazuľky a paradajkový pretlak do hrnca. Všetko premiešajte.

5. Ochutnite čili korením, rascou, dymenou paprikou, oreganom, mletou škoricou, kajenským korením (ak používate), soľou a korením. Dôkladne premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozprestieralo.

6. Podlejte hovädzím vývarom a priveďte zmes do varu. Keď začne variť, znížte teplo na minimum a nechajte podusť nekrytý približne 30 minút, občas miešajte, aby sa zabránilo prilepeniu a spáleniu.

7. Ochutnajte a prispôsobte korenie podľa potreby. Ak preferujete hustejšie chili, povoľte ďalších 10-15 minút.

8. Servírujte horúce, ozdobené čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou, posypané nasekaným cheddarom a s lyžičkou kyslej smotany. Podávajte s tortilla lupienkami.

Prajeme vám dobrú chuť s hospodským Tex-Mex Vortex Chili, jedlom, ktoré určite zahreje akúkoľvek spoločnosť svojimi bohatými, komplexnými chuťami a sýtimi ingredienciami!

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je skúsený autor a mysliteľ v oblastiach nových technológií a fintechu. Má bakalársky titul v oblasti ekonomiky z prestížnej University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenaním. S viac ako desaťročnými skúsenosťami v technologickom sektore začal Joe svoju kariéru v Nexon Innovations, vedúcej firme v oblasti finančných technologických riešení. Tam si vylepšil svoju odbornosť v digitálnych financiách, dátovej analytike a vývoji produktov. Joeove prenikavé písanie odráža jeho oddanosť skúmaniu prepojenia financií a technológie, pričom čitateľom ponúka cenné postrehy do rýchlo sa vyvíjajúceho prostredia. Jeho práca bola uvedená v mnohých odborných publikáciách, čím si vybudoval povesť dôveryhodného hlasu v diskurze o fintechu. Keď nepíše, Joe sa rád venuje mentorovaniu ambicióznych profesionálov v technologickej oblasti a prispieva do diskusií o etickom používaní technológií.

Don't Miss

Slow-Roasted Beef with Savory Whiskey Sauce

Pomalépečené hovädzie mäso so slanou whisky omáčkou.

Pomaly pečené hovädzie mäso so slanou whisky omáčkou Tento lahodný
Heavenly Creamy Chicken Piccata

Nebeský krémový kurčaťov piccata

Nebesky krémový kurací piccata Ponožte sa v bohatých chuťach kuracieho