Sok sukulentný grilovaný jižný kurací šalát s pikantným limetkovým dresingom

2024-08-10
Succulent Grilled Southwest Chicken Salad with Tangy Lime Dressing

Šťavnatý grilovaný jihozápadný kurací šalát s pikantným citrónovým dresingom

Tento jihozápadný kurací šalát je rozkošnou kombináciou chutí a textúr, miešajúcou marinované, grilované kurča s chrumkavou zeleninou a pikantným citrónovým dresingom. Je ideálny na ľahký obed alebo sýty večeru, ponúkajúci uspokojivé a zdravé jedlo, bohaté na bielkoviny a plné živých chutí.

Ingrediencie:

Na grilovaný jihozápadný kurča ###
– 2 kusy kurčaťa bez kostí a kože
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
– 1 čajová lyžička čili korenia
– 1 čajová lyžička mletej rasce
– 1 čajová lyžička korenia papriky
– 1/2 čajovej lyžičky cesnaku v prášku
– 1/2 čajovej lyžičky cibule v prášku
– Soľ a korenie podľa chuti

Na šalát ###
– 4 šálky zmesi šalátových listov (napr. rímsky šalát, špenát a rukola)
– 1 šálka cherry paradajok, rozpoložených na polovičky
– 1 šálka čierne fazule z konzervy, opláchnute a odsáté
– 1 šálka kukuričných zŕn (čerstvé, mrazené alebo z konzervy)
– 1 avokádo, nakrájané na kocky
– 1/4 šálky červenej cibule, jemne nakrájanej na kolieska
– 1/4 šálky strúhaného chedarského syra (voliteľné)
– Čerstvá nasekaná petržlen, na zdobenie

Na pikantný citrónový dresing ###
– 1/4 šálky olivového oleja
– 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
– 1 polievková lyžica medu
– 1 čajová lyžička dijonskej horčice
– 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
– Soľ a korenie podľa chuti

Inštrukcie:

1. Marinujte kurča: V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, čili korenie, mletú rascu, korenie papriky, cesnak v prášku, cibuľu v prášku, soľ a korenie. Vložte kuracie prsia do vreckovej tašky alebo mlynce a nalejte marinádu cez kurča. Uzavrite tašku alebo priklopte a nechajte v chladničke minimálne 30 minút, alebo až 2 hodiny.

2. Grilujte kurča: Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu. Vytiahnite kurča z marinády a grilujte 6-7 minút na každej strane alebo až dovtedy, kým nie je úplne uvarené (vnútorná teplota 165°F). Nechajte kurča odpočívať niekoľko minút pred narezaním na tenké prúžky.

3. Príprava dresingu: V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, med, dijonskú horčicu, nasekaný cesnak, soľ a korenie, kým sa všetko dobre nespojí.

4. Spomeňte šalát: V veľkej mise na šalát zmiešajte zmes šalátových listov, cherry paradajky, čierne fazule, kukuričné zrno, avokádo a červenú cibuľu.

5. Pridajte kurča a dresing: Na šalát položte narezané grilované kurča a pokvapkajte pikantným citrónovým dresingom. Jemne premiešajte.

6. Udeľte konečné úpravy a podávajte: Posypte strúhaným chedarským syrom (ak používate) a čerstvú petržlen. Podávajte okamžite.

Vychutnajte si osviežujúci a chutný jihozápadný kurací šalát, ideálny na každú príležitosť!

What's For Dinner? - Lime Chicken with Corn and Zucchini Salad

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je skúsený autor a mysliteľ v oblastiach nových technológií a fintechu. Má bakalársky titul v oblasti ekonomiky z prestížnej University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenaním. S viac ako desaťročnými skúsenosťami v technologickom sektore začal Joe svoju kariéru v Nexon Innovations, vedúcej firme v oblasti finančných technologických riešení. Tam si vylepšil svoju odbornosť v digitálnych financiách, dátovej analytike a vývoji produktov. Joeove prenikavé písanie odráža jeho oddanosť skúmaniu prepojenia financií a technológie, pričom čitateľom ponúka cenné postrehy do rýchlo sa vyvíjajúceho prostredia. Jeho práca bola uvedená v mnohých odborných publikáciách, čím si vybudoval povesť dôveryhodného hlasu v diskurze o fintechu. Keď nepíše, Joe sa rád venuje mentorovaniu ambicióznych profesionálov v technologickej oblasti a prispieva do diskusií o etickom používaní technológií.

Don't Miss

Hearty Northern Thai-Style Chicken Curry (Khao Soi)

Srdcový severotajský kurací kari (Khao Soi)

Chuťový severotajský kurčačí kari (Khao Soi) Khao Soi je lákavé
Quinoa Stuffed Bell Peppers with Tangy Tomato Sauce

Plnené papriky s kvínou a kyslou paradajkovou omáčkou

Plnené papriky s kvinoou a pikantnou paradajkovou omáčkou Tento živý