Autentické argentínske hovädzie empanady: chutná cesta robustnými chuťami a tradíciami dlhých čias.

2024-08-31
Authentic Argentinean Beef Empanadas: A Tasteful Journey of Robust Flavors and Time-Honored Traditions

Autentické argentínske hovädzie empanady: Chuťová cesta plná robustných chutí a dlhoročných tradícií

Popis:

Argentínske hovädzie empanady sú slávnostné a chutné jedlo, ktoré skutočne reprezentuje kulinárnu vášeň Argentíny. Tieto slané závinové kolieska sú plnené srdcovou zmesou hovädzieho mäsa, cibule, olív, uvarených vajec a zmesou korenín. Perfektné na akúkoľvek príležitosť, tieto empanady ponúkajú rozkošnú kombináciu textúr a chutí od drobivého vonkajšieho cesta po bohaté, slané plnenie vo vnútri. Podávajte ich ako predjedlo, občerstvenie alebo hlavný chod, aby ste ohromili svojich hostí chuťou Argentíny.

Braided Cow Intestines in Buenas Aires | Bizarre Foods with Andrew Zimmern | Travel Channel

Ingrediencie:

Na cesto:
– 3 šálky hladkej múky
– 1/2 čajovej lyžice soli
– 1/2 šálky nesoleného masla, vychladnutého a nakrájaného na malé kocky
– 1 vajce
– 1/2 šálky studenej vody
– 1 polievková lyžica bieleho octu

Na plnenie:
– 1 libra mletej hovädzej zemičky
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájaná
– 1 čajová lyžička rasce
– 1 čajová lyžička papriky
– 1/2 čajovej lyžičky korenia čili (voliteľné, pre extra pálivosť)
– Soľ a korenie podľa chuti
– 1/4 šálky zelených olív, vykôstkovaných a nakrájaných
– 2 uvarené vajcia, nakrájané
– 2 polievkové lyžice hrozienok (voliteľné, pre štipku sladkosti)
– 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Na zloženie:
– 1 vajce (rozšľahané na polevu)

Pokyny:

1. Pripravte cesto: Väčšej miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte nakrájané maslo a prstami alebo strúhadlom na cesto premiešajte, kým nedosiahnete hrudkovitú konzistenciu. V malej miske spolu vymiešajte vajce, studenú vodu a biely ocot. Túto zmes vajec nalejte do zmesi múky a miešajte, kým sa cesto nespája. Vymiesite cesto dohromady jemne, zabaľte ho do potravinárskej fólie a uložte do chladničky aspoň na 30 minút.

2. Pripravte plnenie: Na veľkej panvici ohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, varte kým nezmäknú. Pridajte nakrájanú červenú papriku a povarte ďalších 2 minúty. Pridajte mleté hovädzie mäso a varte, kým nezhnedne a poškodzujte akékoľvek hrudky špachtľou. Prestriekajte rasce, papriku, korenie čili (ak používate), soľ a korenie. Varte ďalších 5 minút.

3. Pridajte finálne ingrediencie do plnenia: Povarte nakrájané zelené olivy, uvarené vajcia, hrozienka (ak používate) a čerstvú petržlenovú vňať. Odstráňte panvicu z ohňa a nechajte plnenie vychladnúť na izbovú teplotu.

4. Rozvaľte cesto: Na pomúčenej podložke rozdeľte cesto na malé časti (veľkosťou loptičky na golfovu loptičku). Každú časť vvaľkajte na tenký kruh, približne 5-6 palcov v priemere.

5. Zložte empanady: Predhrejte rúru na 375°F (190°C). Do stredu každého kruhu cesta položte lyžicu mäsovým plnenia. Cesto preložte, aby vznikla polmesiacovitý tvar, a okraje stlačte spolu, aby boli tesne uzavreté. Okraje zarážajte vidličkou alebo prstami, aby boli dobre uzavreté.

6. Upečte empanady: Usporiadajte empanady na plech na pečenie vyložený papierom na pečenie. Natrete ich vrch vajcom, aby získali zlatistý, lesklý povrch. Pečte 20-25 minút alebo kým empanady nezískajú zlatohnedú farbu.

7. Podávajte: Nechajte empanady vychladnúť niekoľko minút pred podávaním. Požívajte ich teplé ako lahodné predjedlo alebo hlavný chod!

Tieto autentické argentínske hovädzie empanady spoja robustné chute a štipku tradície a stanú sa nezabudnuteľným doplnkom akéhokoľvek jedla.

John Washington

John Washington je skúsený technologický novinár s viac ako desaťročnými skúsenosťami v oblasti nových technológií a fintech. Získal svoj titul v oblasti obchodnej administrácie na Vanderbilt University, kde si vyvinul silný záujem o priesečník financií a digitálnych inovácií. John pracoval ako senior analytik v Quantex Solutions, vedúcej firme na analýzu dát, kde vykonával hĺbkové výskumy o trendoch na trhu a technologických pokrokoch, ktoré preformujú finančné prostredie. Jeho články sa objavili v významných publikáciách, čo odráža jeho záväzok poskytovať prenikavé komentáre o rýchlej evolúcii technológií vo financiách. John je vášnivý prehlbovať pochopenie toho, ako inovatívne riešenia môžu podporiť finančnú inklúziu a zlepšiť používateľské skúsenosti. So sídlom v New Yorku je častým prednášateľom na priemyselných konferenciách a aktívne sa zapája do diskusií s odborníkmi, aby podporoval diskusiu o budúcnosti fintech.

Promo Posts

Don't Miss

Sweet and Tangy Pineapple Shrimp Stir-Fry

Sladko-kyslá ananásovo-krevetová omáčka na wokovaných krevetách

Sladko-kyslá ananásovo-krevetová wok Tento lahodný sladko-kyslý ananásovo-krevetový wok je živý
Vibrant Vegetable Velvet Velouté: A Creamy, Nutritious Soup Perfect for Any Occasion

Hravá zeleninová vlnitá polievka: Krémová, výživná polievka dokonalá na akúkoľvek príležitosť

Živá zeleninová sametová velute: Krémová, výživná polievka dokonalá na akúkoľvek