Bavorská teľacia žebro so štipľavou citrusovou omáčkou

2024-08-11
Bavarian Veal Shank with Zesty Citrus Sauce

Bavorská teľacia panenka so štipľavou citrónovou omáčkou

Tradičné nemecké jedlo s nádychom nového, táto bavorská teľacia panenka kombinuje jemné a šťavnaté chute pomaly dusenej teľacej panenky s osviežujúcou a štipľavou citrónovou omáčkou. Ideálne pre požehnanú večeru, toto chutné jedlo jistotne ohromí vašu rodinu a hostí svojím bohatým a štipľavým vkusom.

Ingrediencie ###

Braised Pork Shank - Puerto Rican Style

Na teľaciu panenku:
– 2 kusy teľacej panenky (asi 1,5 libry každá)
– Soľ a korenie podľa chuti
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 veľká cibuľa, nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 mrkvy, nakrájané
– 2 stonky zeleru, nakrájané
– 1 šálka hovädzieho vývaru
– 1 šálka bieleho vína
– 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
– 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
– 1 čajová lyžica sušeného rozmarínu
– 2 bobkové listy

Na štipľavú citrónovú omáčku:
– 1 pomeranč, šťava a šupka
– 1 citrón, šťava a šupka
– 1 limetka, šťava a šupka
– 1 polievková lyžica medu
– 1 polievková lyžica Dijonskej horčice
– 2 polievkové lyžice masla
– Soľ a korenie podľa chuti

Postup ###

1. Príprava teľacej panenky:
1. Predhrejte rúru na 160 ° C.
2. Ochutnajte teľaciu panenku soľou a korením.
3. V hrnci vhodnom pre pečenie na sporáku ohrejte olivový olej na strednej teplote.
4. Pridajte teľaciu panenku a orestujte z každej strany, asi 4-5 minút na každej strane. Odložte panenky a odložte.

2. Orestujte zeleninu a vytvorte základ:
1. Do rovnakého hrnca pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Dusíme, až kým zelenina nezmäkne, asi 5-7 minút.
2. Vmiešajte paradajkový pretlak, tymián, rozmarín a bobkové listy. Dusíme ďalších 2 minúty.
3. Zalejte hovädzím vývarom a bielym vínom, oškrabte prípadné zvyšky na dne hrnca.

3. Dusíme teľacie panenky:
1. Vráťte teľacie panenky do hrnca. Uistite sa, že sú ponorené v kvapaline.
2. Prikryte hrniec a prenesiete ho do predhriatej rúry.
3. Dusíme teľacie panenky asi 2,5 až 3 hodiny, alebo kým mäso nebude mäkké a ľahko sa odlepuje od kosti.

4. Pripravte štipľavú citrónovú omáčku:
1. Asi 30 minút pred dokončením teľacích panienok začnite pripravovať citrónovú omáčku.
2. V malom hrnci zmiešajte šupku a šťavu z pomeranča, citróna a limetky.
3. Pridajte med a Dijonskú horčicu. Dobre premiešajte a priveďte k varu na strednej teplote.
4. Varíme asi 10 minút, nechajte chute zliezť.
5. Odstráňte z tepla a vmiešajte maslo, kým sa neroztopí. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

5. Zloženie jedla:
1. Keď sú teľacie panenky hotové, vyberte ich z rúry a preveďte na servírovaciu misu.
2. Polejte štipľavou citrónovou omáčkou.
3. Podávajte s vašimi obľúbenými prílohami, napríklad s opečenými zemiakmi, pečenou zeleninou alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť ###
Ponořte sa do lákavých chute bavorskej teľacej panenky so štipľavou citrónovou omáčkou. Táto príjemná kombinácia šťavnatého mäsa a sviežej, osviežujúcej citrusovej príchuť urobí nezabudnuteľné jedlo, ktoré je zároveň utešujúce a elegantné.

Karol Smith

Karol Smith je úspešná spisovateľka a myšlienková líderka v oblastiach nových technológií a fintech. S diplomom v odbore podniková administratíva z Univerzity v Colorade, Karol kombinuje pevnú akademickú základňu s praktickými skúsenosťami v technologickom priemysle. Počas svojho pôsobenia v spoločnosti Merck & Co., kde sa zameriavala na stratégie digitálnych inovácií, získala cenné poznatky o prepojení technológie a financií. Jej vášeň pre skúmanie najnovších trendov poháňa jej písanie, čím dokáže sprístupniť zložité témy širokému publiku. Karoline články sa objavili v významných publikáciách, kde zdieľa svoje odborné poznatky a podporuje diskusie o budúcnosti fintechu. S bystrým okom pre detaily a odhodlaním k jasnosti pokračuje v prispievaní k vyvíjajúcej sa krajine technológií.

Promo Posts

Don't Miss

Wholesome Cowboy Calamity Chili

Zdravé kovbojské katastrofálne chilli

Chutné chili Wholesome Cowboy Calamity Chutné chili Wholesome Cowboy Calamity
Reinventing Tabbouleh. Is Quinoa the Future?

Reinventovanie tabbouleh. Je quinoa budúcnosť?

Úvod: Klasický tabbouleh, základná súčasť stredomorskej kuchyne, sa primárne skladá