Chutné a sýtne kuracie linguine s cesnakom

2024-07-31
Delicious and Hearty Garlic Chicken Linguine

Vlahocná a sýta cestoviny s kuracím mäsom a cesnakom

Poddajte sa elegantnému a zároveň pohodlnému cestovinovému jedlu, ktoré kombinuje robustnú chuť cesnaku s mäkkým, šťavnatým kuracím mäsom a dokonale uvarenými cestovinami. Toto jedlo je jednoduché na prípravu a dostatočne sofistikované na to, aby imponovalo vašim hosťom. Podávajte ho s prílohou šalátu a pohárom bieleho vína pre kompletné jedlo inšpirované talianskou kuchyňou.

Ingrediencie:
– 340 gramov cestovín linguine
– 2 kuracie prsia bez kostí a kože
– 1 polievková lyžica olivového oleja
– 4 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1/4 lyžičky sušeného červeného korenia (voliteľné)
– 240 ml smotany na šľahanie
– 50 gramov strúhaného parmezánu
– 60 ml nasekaného čerstvého petržlenu
– Soľ a korenie podľa chuti

Creamy Garlic Chicken Pasta | with Tomato and Spinach

Postup:

1. Uvariať cestoviny:
– Vo veľkom hrnci so slanou vriacou vodou uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale do al dente. Odkvapkáme a odložíme bokom.

2. Pripraviť kurča:
– Počas varenia cestovín dochutíme kuracie prsia soľou a korením.
– Rozpálime olivový olej na veľkej panvici pri stredne vysokom ohni.
– Pridáme kuracie prsia a opečieme ich 5-6 minút z oboch strán, alebo kým nebudú zlatisto hnedé a prepečené.
– Kurča vyberieme z panvice a necháme ho chvíľu odpočívať pred nakrájaním na tenké prúžky.

3. Soté na cesnaku:
– Na tej istej panvici pridáme nasekaný cesnak a sušené červené korenie (ak používate) a osmažíme asi 1-2 minúty, alebo kým cesnak nebude voňavý a zlatisto hnedý.

4. Pripraviť omáčku:
– Znížime teplotu na strednú a nalejeme do panvice smotanu.
– Vmiešame strúhaný parmezán, kým sa syr úplne nerozpustí a omáčka nezískava hladkú konzistenciu.
– Dochutíme podľa chuti soľou a korením.

5. Spojenie a ozdoba:
– Pridáme uvarené cestoviny a nakrájané kuracie mäso do panvice s cesnakovou smotanovou omáčkou.
– Všetko dôkladne premiešame, aby bolo dobre obalené.
– Ozdobíme nasekanou čerstvou petržlenov.

6. Podávanie:
– Naložíme vlahocné kuracie cestoviny s cesnakom na tanier, aby sme z každej porcie získali čo najviac chutnej omáčky.
– Užite si svoje sofistikované, no jednoduché jedlo!

John Washington

John Washington je skúsený technologický novinár s viac ako desaťročnými skúsenosťami v oblasti nových technológií a fintech. Získal svoj titul v oblasti obchodnej administrácie na Vanderbilt University, kde si vyvinul silný záujem o priesečník financií a digitálnych inovácií. John pracoval ako senior analytik v Quantex Solutions, vedúcej firme na analýzu dát, kde vykonával hĺbkové výskumy o trendoch na trhu a technologických pokrokoch, ktoré preformujú finančné prostredie. Jeho články sa objavili v významných publikáciách, čo odráža jeho záväzok poskytovať prenikavé komentáre o rýchlej evolúcii technológií vo financiách. John je vášnivý prehlbovať pochopenie toho, ako inovatívne riešenia môžu podporiť finančnú inklúziu a zlepšiť používateľské skúsenosti. So sídlom v New Yorku je častým prednášateľom na priemyselných konferenciách a aktívne sa zapája do diskusií s odborníkmi, aby podporoval diskusiu o budúcnosti fintech.

Promo Posts

Don't Miss

Zakuski: A Delightful Array of Russian Appetizers

Zakuski: Rozkošný výber ruských predjedál.

Zakuski: Čarovná paleta ruských predkrmov Zakuski, odvodené z ruského slova
Hearty Italian Minestrone Soup with Nutritious Vegetables and Savory Herbs

Srdcová talianska minestrone polievka s výživnými zeleninou a lahodnými bylinkami

Šťavnatá talianska minestronová polievka s výživným zeleninou a pikantnými bylinkami