Pochutilé grilované kurčačie prsia s citrónom a cesnakom

2024-08-08
Finger-Licking Good Grilled Lemon-Garlic Chicken Breasts

Chutné Grilované Kuracie Prsia s Citrónovo-Česnekovou Omáčkou

Tento jedál je lahodné a plné chuti recept na grilované kuracie prsia, ktorý je jednoduchý na prípravu a neuveriteľne uspokojivý. Kuracie prsia sú marinované v pikantnej zmesi citrónu a cesnaku, grilované do dokonalosti, čo zaručuje šťavnaté vnútro a krásne upečenú kôru zvonku. Ideálne na letné grilovanie alebo zdravú večeru počas týždňa, tento recept sa určite stanú obľúbeným v domácnosti.

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích pŕs bez kože a kostí
  • 2 citróny (šťava a kôra)
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1 polievková lyžica čerstvého tymiánu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Pripravenie:

  1. Pripravte Marinádu:
    V strednej miske zmiešajte citrónovú šťavu, kôru citróna, nasekaný cesnak, olivový olej, tymián, soľ a čierne korenie.
  2. Marinujte Kurča:
    Kuracie prsia dajte do veľkej plastovej vrecúška alebo plytkej misy. Zalejte kurča marinádou a uistite sa, že každé prsia je dobre obalené. Zatvorte vrecúško alebo prikryte misu potravinárovou fóliou. Nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút, ale najlepšie 2-4 hodiny pre najlepšiu chuť.
  3. Rozohrejte Gril:
    Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu. K tomu potrite grilovacie mriežky trochou oleja, aby sa mäso nelepilo.
  4. Grilujte Kurča:
    Kuracie prsia vyberte z marinády a odstráňte prebytočnú tekutinu. Položte ich na rozohriaty gril a grilujte asi 6-7 minút z každej strany, alebo kým vnútorná teplota nebude 75°C a šťava z mäsa nebude číra.
  5. Nechajte a Podávajte:
    Kurča nechajte po grilovaní odpočívať niekoľko minút, aby sa šťava rovnomerne rozložila. Podávajte horúce, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou podľa chuti.

Užite si chutné grilované kuracie prsia s citrónovo-česnekovou omáčkou s prílohou podľa vášho výberu, ako sú grilované zelenina, čerstvý šalát alebo lahodné zemiakové pyré.

Make or Pass? Lemon garlic GLAZED chicken with @ice.karimcooks

John Washington

John Washington je skúsený technologický novinár s viac ako desaťročnými skúsenosťami v oblasti nových technológií a fintech. Získal svoj titul v oblasti obchodnej administrácie na Vanderbilt University, kde si vyvinul silný záujem o priesečník financií a digitálnych inovácií. John pracoval ako senior analytik v Quantex Solutions, vedúcej firme na analýzu dát, kde vykonával hĺbkové výskumy o trendoch na trhu a technologických pokrokoch, ktoré preformujú finančné prostredie. Jeho články sa objavili v významných publikáciách, čo odráža jeho záväzok poskytovať prenikavé komentáre o rýchlej evolúcii technológií vo financiách. John je vášnivý prehlbovať pochopenie toho, ako inovatívne riešenia môžu podporiť finančnú inklúziu a zlepšiť používateľské skúsenosti. So sídlom v New Yorku je častým prednášateľom na priemyselných konferenciách a aktívne sa zapája do diskusií s odborníkmi, aby podporoval diskusiu o budúcnosti fintech.

Don't Miss

Hearty Herb Roasted Chicken with Root Vegetables

Srdcové kuriatko pečené s bylinkami a koreňovou zeleninou

Šťavnaté kura s bylinkami pečené s koreňovou zeleninou Toto šťavnaté
Exquisite French Duck à l’Orange

Vynikajúca francúzska kačica à l’Orange.

Vynikajúca francúzska kachňa à l’Orange Kachňa à l’Orange je klasické