Pražené kurča s za’atarom, sumakom a citrónom: Chuťový stredomorský lahôdkový zážitok

2024-07-20
Za’atar Roasted Chicken with Sumac and Lemon: A Flavorful Middle Eastern Delight

Počúvajte kurča pečené v za’atare so sumacom a citrónom: chutná stredomorská lahôdka

Kurča pečené v za’atare so sumacom a citrónom je lákavé jedlo, ktoré zdôrazňuje charakteristické chute stredomorskej kuchyne. Táto receptúra kombinuje za’atar, tradičnú zmes bylín a korenín, spolu s kyslou chuťou sumacu a čerstvého citrónu, všetko zahalené v šťavnatom, dokonale pečenom kurčaťu. Ideálne pre rodinnú večeru alebo špeciálnu udalosť, toto jedlo je voňavé a vizuálne pôsobivé.

Ingrediencie:
– 1 celé kurča (približne 4-5 libier)
– 3 polievkové lyžice za’atar korenia
– 2 polievkové lyžice mletej sumacu
– 1 citrón, nakrájaný na tenké plátky
– 4 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1/4 šálky olivového oleja
– Soľ a korenie podľa chuti
– Čerstvé bylinky (rozmarín alebo tymian) na ozdobenie

Inštrukcie:
1. Predhrejte rúru na 375°F (190°C).
2. Pripravte kurča opláchnutím pod studenou vodou a poklepaním do sucha papierovými utierkami.
3. Zmiešajte za’atar, sumac, nasekaný cesnak, olivový olej, soľ a korenie v malom miske, aby ste vytvorili voňavú pastu.
4. Natrite korenistou zmesou štedro celé kurča, uistite sa, že pokryjete kožu a dostanete sa pod ňu, ak je to možné.
5. Uložte plátky citrónu okolo a do dutiny kurčaťu, čo dodá počas pečenia citrusovú vôňu.
6. Umiestnite kurča na rebríkový rošt do pekáča.
7. Pečte vo vyhriatej rúre približne 1 hodinu a 30 minút, alebo kým vnútorná teplota najtlustšej časti kurčaťa nedosiahne 165°F (74°C) a koža je zlatá a chrumkavá.
8. Kurča nechajte odpočívať 10-15 minút pred krájaním. Tým sa džusy prehádzajú a výsledkom je šťavnaté kurča.
9. Ozdobte čerstvými bylinkami a pridajte ďalšie plátky citrónu, ak chcete.

Návrh na podávanie:
K tomuto kurčaťu pečenému v za’atare so sumacom a citrónom podávajte voňavú kuskusovú prílohu, pečenú zeleninu alebo čerstvý uhorkovo-paradajkový šalát pre kompletné, chutné jedlo. Charakteristické chute a vône korenín určite urobia z tohto jedla nezabudnuteľný zážitok pre vašu tabuľu.

John Washington

John Washington je skúsený technologický novinár s viac ako desaťročnými skúsenosťami v oblasti nových technológií a fintech. Získal svoj titul v oblasti obchodnej administrácie na Vanderbilt University, kde si vyvinul silný záujem o priesečník financií a digitálnych inovácií. John pracoval ako senior analytik v Quantex Solutions, vedúcej firme na analýzu dát, kde vykonával hĺbkové výskumy o trendoch na trhu a technologických pokrokoch, ktoré preformujú finančné prostredie. Jeho články sa objavili v významných publikáciách, čo odráža jeho záväzok poskytovať prenikavé komentáre o rýchlej evolúcii technológií vo financiách. John je vášnivý prehlbovať pochopenie toho, ako inovatívne riešenia môžu podporiť finančnú inklúziu a zlepšiť používateľské skúsenosti. So sídlom v New Yorku je častým prednášateľom na priemyselných konferenciách a aktívne sa zapája do diskusií s odborníkmi, aby podporoval diskusiu o budúcnosti fintech.

Promo Posts

Don't Miss

Comforting Greek Avgo-lemono: A Velvety Chicken Soup Infused with the Citrus Sunshine of Lemons

Upokojujúca grécka avgo-lemono: Hedvábná kuracia polievka prevoňaná citrusovým slnkom citrónov

Predstavte si, ako ste obklopení teplom útulnej kuchyne na chladnom
Balsamic Marinated Chicken Breast Salad

Balsamicovo marinovaný kurací prsia šalát

Balsamic marinovaný kurací prsia šalát Tento lahodný Balsamic marinovaný kurací