Šťavnaté kurča s medeným polevou a čerstvými bylinkami na záver

2024-07-10
Juicy Honey-Glazed Chicken with Fresh Herb Finish

Šťavnaté kurča s medovou polevou a sviežou bylinkovou príchuťou

Šťavnaté kurča s medovou polevou a sviežou bylinkovou príchuťou je lahodné jedlo, ktoré dokonale vyvažuje sladkosť medu s bohatou chuťou šťavnatého kurča. Ideálne na rodinnú večeru alebo špeciálnu príležitosť, táto receptúra kombinuje bohatú medovú polevu s čerstvými bylinkami, vytvárajúc nezabudnuteľný kulinársky zážitok.

Ingrediencie:
– 4 kusy kurča bez kostí a kože
– 1/2 šálka medu
– 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 3 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 polievková lyžica čerstvého zázvoru, nastrúhaného
– Soľ a korenie podľa chuti
– 1/4 šálky čerstvej nasekanej koriandre
– 2 polievkové lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
– 1 citrón, nakrájaný na šťavnaté kolieska (na ozdobu)

Postup:
1. Pripravte kurča:
– Kurčacie prsia opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovými utierkami.
– Osoľte a okorente obe strany kurčacích pŕs.

2. Pripravte medovú polevu:
– V malej mise zmiešajte med, sójovú omáčku, olivový olej, nasekaný cesnak a nastrúhaný zázvor, dokým sa dôkladne nezmiešajú.

3. Uvaríme kurča:
– Ohrejte veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu.
– Do panvice pridajte trochu olivového oleja a premiešajte ho na potiahnutie spodku.
– Vložte kuracie prsia do panvice a opečte ich 4-5 minút na každej strane, alebo kým nie sú zlatisto hnedé a prepečené (vnútorná teplota by mala dosiahnuť 74°C).

4. Polevte kurča medovou polevou:
– Znížte teplotu na stredne nízku.
– Polejte kurčacie prsia medovou polevou, aby boli dobre obalené.
– Pokračujte varením ďalších 2-3 minúty, kým sa poleva nezhustí a jemne karamelizuje.

5. Dovŕšte čerstvými bylinkami:
– Panvicu odstráňte z tepla.
– Posypte čerstvo nasekanou koriandrou a petržlenovou vňatou na polevu.

6. Podávanie:
– Kurča premiestnite na servírovaciu misu.
– Na ozdobu použite kolieska citrónu pre extra sviežu chuť.
– Podávajte šťavnaté medové kurča horúce, spolu s vašimi obľúbenými prílohami, ako sú pečená zelenina, ryža alebo svieža šalát.

Užite si šťavnaté kurča s medovou polevou a sviežou bylinkovou príchuťou, dokonalú kombináciu sladkosti, nádielky a sviežosti bylín v každom hryzte!

John Washington

John Washington je skúsený technologický novinár s viac ako desaťročnými skúsenosťami v oblasti nových technológií a fintech. Získal svoj titul v oblasti obchodnej administrácie na Vanderbilt University, kde si vyvinul silný záujem o priesečník financií a digitálnych inovácií. John pracoval ako senior analytik v Quantex Solutions, vedúcej firme na analýzu dát, kde vykonával hĺbkové výskumy o trendoch na trhu a technologických pokrokoch, ktoré preformujú finančné prostredie. Jeho články sa objavili v významných publikáciách, čo odráža jeho záväzok poskytovať prenikavé komentáre o rýchlej evolúcii technológií vo financiách. John je vášnivý prehlbovať pochopenie toho, ako inovatívne riešenia môžu podporiť finančnú inklúziu a zlepšiť používateľské skúsenosti. So sídlom v New Yorku je častým prednášateľom na priemyselných konferenciách a aktívne sa zapája do diskusií s odborníkmi, aby podporoval diskusiu o budúcnosti fintech.

Don't Miss

Hearty Moroccan Chicken Tagine: A Deliciously Spiced Stew with Apricots and Almonds

Srdcový Marocký kuřecí tagine: Výborně kořeněný guláš s meruňkami a mandlemi

Štavnatý marocký kurací tagine: Lahodný korenistý guláš s sušenými marhuľami
Classic Chicken Marsala: A Savory Italian-American Delight

Klasické kurča Marsala: Chuťová taliansko-americká lahôdka

Klasický kurča Marsala: Chutné italo-americkej potešenie Kurča Marsala je obľúbené