Sýta toskánska biela fazuľová polievka s kelom a čerstvými bylinkami

2024-09-05
Hearty Tuscan White Bean Soup with Kale and Fresh Herbs

Šťavnatá toskánska fazuľová polievka s kelom a čerstvými bylinkami

Táto Šťavnatá toskánska fazuľová polievka s kelom a čerstvými bylinkami je výživný a chutný pokrm, ktorý zosobňuje vidiecky šarm talianskej kuchyne. Kombinácia krémových bielych bôbov, žiarivého kelu a zbierky čerstvých bylín vytvára vyvážené a zdravé jedlo, ideálne kedykoľvek počas roka. Podávajte s hrubým chlebom, aby ste vsiakli každú poslednú kvapku tejto lahodnej polievky.

Ingrediencie:
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
– 2 mrkvy, nakrájané
– 2 stonky zeleru, nakrájané
– 4 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
– 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
– 1/2 čajovej lyžičky červeného korenia vločky (voliteľné)
– 2 konzervy (po 15 uncí) cannellini bôbov, odkvapkané a prepláchnuté
– 1 konzerva (14,5 uncí) nasekaných paradajok
– 6 šálikov zeleninového alebo kuracieho vývaru
– 1 svaz kelu, stonky odstránené a listy nasekané
– Soľ a korenie podľa chuti
– 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu (voliteľne)
– 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého petržlenu
– 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého bazalku

Postup:

1. Rozohrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni.
2. Pridajte cibuľu, mrkvu a zeler. Osmažte, kým zelenina nebude mäkká, asi 5-7 minút.
3. Zamiešajte cesnak, sušený tymián, sušený rozmarín a červené korenie. Dušte ešte minútu, kým nebudú vône výrazné.
4. Pridajte do hrnca cannellini bôby, nasekané paradajky (s džúsom) a vývar.
5. Presteľte zmes k varu, potom znížte teplotu a nechajte vrieč.
6. Pridajte nasekaný kel do hrnca a dobre premiešajte.
7. Nechejte variť ešte 10-15 minút, kým kel nebude mäkký.
8. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
9. Nalejte polievku do misiek.
10. Posypte nastrúhaným parmezánom a posýpte nasekaným petržlenom a bazalkom.
11. Podávajte horúcu s hrubým chlebom na prívať.

Prajeme dobrú chuť pri konzumácii Šťavnej toskánskej fazuľovej polievky s kelom a čerstvými bylinkami, teplý a výživný pokrm, ktorý vás istotne zahreje zvnútra!

Creamy white bean & kale soup | cozy one-pot vegan dinner

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je úspešný autor a odborník v odvetví, špecializujúci sa na nové technológie a fintech. Má magisterský titul v oblasti informatiky z prestížnej Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hlboké porozumenie pre prepojenie technológie a financií. S viac ako desaťročnou skúsenosťou v tech sektore Mariusz pracoval s poprednými firmami, vrátane Synvex Technologies, kde zohral kľúčovú úlohu pri vývoji inovatívnych finančných riešení, ktoré využívajú najmodernejšie technológie. Jeho prenikavé písania, publikované v rôznych priemyselných publikáciách, odrážajú záväzok demystifikovať zložité koncepty a preskúmavať transformačný vplyv fintechu na globálnu ekonomiku. Mariusz neustále hľadá spôsoby, ako vzdelávať a inšpirovať ostatných o budúcnosti technológie vo financiách.

Don't Miss

Roasted Garlic and Basil Spaghetti with Grilled Bell Peppers

Opekané cesnakové a bazalkové špagety s grilovanými paprikami.

Opečené cesnakové špagety s bazalkou a grilovanými paprikami Toto lahodné
Warm Quinoa and Feta Salad with Fresh Vegetables

Teplý quinoa s fetou a čerstvou zeleninou

Teplý šalát s quinoou a fetou a čerstvou zeleninou Tento