Veselá restovaná jeseň zelenina s bylinkovým quinoa

2024-09-09
Rustic Roasted Autumn Vegetables with Herbed Quinoa

Rustické pečené jesenné zeleninové plody s bylinkovým kvínom

Toto srdcervúce a farebné jedlo kombinuje bohaté chute sezónnej jesennej zeleniny s orechovosťou kvína. Pečené do dokonalosti a dochutené zmesou bylín, tento zdravý a uspokojujúci pokrm je ideálny pre útulnú večeru. Podávajte ho ako hlavný chod alebo robustný prílohu.

Ingrediencie:

Pre Pečenú Zeleninu:
– 2 veľké sladké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
– 1 hokkaido tekvica, olúpaná, vydlabaná a nakrájaná na kocky
– 2 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané
– 1 červená cibuľa, nakrájaná
– 4 strúčiky cesnaku, nasekané
– 3 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
– 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
– Soľ a korenie podľa chuti

Pre Bylinkový Kvín:
– 1 pohár kvína
– 2 poháre zeleninového vývaru
– 1 polievková lyžica olivového oleja
– 1 čajová lyžička sušeného oregana
– 1 čajová lyžička sušeného bazalka
– 2 polievkové lyžice nadrobno nasekaná petržlenová vňať
– Soľ a korenie podľa chuti

Inštrukcie:

Pečenie Zeleniny:
1. Predohrejte rúru na 220 °C.
2. V veľkej miske zmiešajte sladké zemiaky, hokkaido tekvicu, mrkvu, červenú cibuľu a cesnak.
3. Zelenej zelenine pridajte olivový olej a posypte tymiánom, rozmarínom, soľou a korením. Dobre premiešajte, aby sa zelenina rovnomerne obalila.
4. Zeleninu rozotrite na veľký plech v jednej vrstve.
5. Pečte v predhriatej rúre 25-30 minút, alebo kým zelenina nebude mäkká a zlatohnedá, striedajte polovicu pečenia pre rovnomerné upečenie.

Príprava Kvína:
1. Počas pečenia zeleniny prepláchnite kvín pod studenou vodou.
2. V strednom hrnci pridajte kvín a zeleninový vývar. Privarte na strednom ohni.
3. Znížte teplotu, zakryte a nechajte variť asi 15 minút, alebo kým nebude kvín mäkký a absorboval všetok vývar.
4. Odstráňte z tepla a nechajte ho stáť pokrytý 5 minút. Kvínku rozprelite vidličkou.
5. V malej miske zmiešajte olivový olej, sušený oregano a sušenú bazalku. Túto zmes nalejte na rozpretný kvín.
6. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Premiešajte, kým sa všetko spojí.

Skladanie Jedla:
1. V veľkej servírovacej miske alebo na stole kombinujte pečenú zeleninu s bylinkovým kvínom.
2. Opatrne premiešajte, aby sa zelenina rovnomerne rozložila v kvíne.
3. Podávajte teplé a dobrú chuť!

Táto rustická pečená jesenná zelenina s bylinkovým kvínom je ideálna na privítanie jesennej sezóny so svojimi srdcovitými a zdravými ingredienciami. Dobrú chuť!

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je úspešný autor a odborník v odvetví, špecializujúci sa na nové technológie a fintech. Má magisterský titul v oblasti informatiky z prestížnej Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hlboké porozumenie pre prepojenie technológie a financií. S viac ako desaťročnou skúsenosťou v tech sektore Mariusz pracoval s poprednými firmami, vrátane Synvex Technologies, kde zohral kľúčovú úlohu pri vývoji inovatívnych finančných riešení, ktoré využívajú najmodernejšie technológie. Jeho prenikavé písania, publikované v rôznych priemyselných publikáciách, odrážajú záväzok demystifikovať zložité koncepty a preskúmavať transformačný vplyv fintechu na globálnu ekonomiku. Mariusz neustále hľadá spôsoby, ako vzdelávať a inšpirovať ostatných o budúcnosti technológie vo financiách.

Promo Posts

Don't Miss

Jalapeño Sweet Salmon Delight

„Jalapeño sladké lososové potešenie“

Jalapeño Sweet Salmon Delight Tento Jalapeño Sweet Salmon Delight prináša
Savory Asparagus and Salmon Risotto

Jemný špargľový a lososový rizoto

Kučeravý špargľovo-slimákový rizoto Tento elegantný a lahodný pokrm kombinuje jemné