Vynikajúci Quiche Lorraine: Klasická francúzska slaná torta s bohatým krémom a chrumkavou slaninou

2024-08-09
Exquisite Quiche Lorraine: A Classic French Savory Pie with Rich Custard and Crispy Bacon

Výnimočná Quiche Lorraine: Klasický francúzsky slaný koláč s bohatým krémom a chrumkavou slaninou

Quiche Lorraine je klasický francúzsky slaný koláč, ktorý ponúka rozkošnú kombináciu krémovej kyslej smotany a chrumkavej slaniny, obalený v zlatistej cesto. Toto jedlo je vynikajúcou voľbou na brunch alebo sofistikovaným doplnkom akéhokoľvek večerného stola. Jeho uspokojivé chute a príjemná textúra si iste získajú vašich hostí.

Ingrediencie:
– 1 (9-palcový) nepečený koláč
– 8 plátkov slaniny, nasekaných
– 1 stredná cibuľa, jemne nasekaná
– 1 1/2 šálky nahrubostrúhaného syra Gruyère (alebo švajčiarskeho syra ako alternatívy)
– 4 veľké vajcia
– 1 1/2 šálky tučného krému
– 1/2 čajovej lyžičky soli
– 1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletej čiernej papriky
– 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška

Easy Classic Quiche Recipe (Step-by-Step) | HowToCook.Recipes

Inštrukcie:
1. Predhrejte rúru na 190°C.

2. Pripravte koláč: Vyložte 9-palcovú formu na koláč cestom. Opatrne na ňu položte kúsok hliníkovej fólie alebo pečiaceho papiera, a naplňte pie „weights“ alebo sušenými fazuľami. Tento blind baking zabráni nafúknutiu cesta. Pečte asi 10-12 minút, kým sa začne zahusťovať. Odstráňte „weights“ a fóliu/papier a pečte ďalších 5 minút, kým nezhnedne. Odstavte a nechajte vychladnúť.

3. Uvarte slaninu: Na veľkej panvici na strednom ohni uveďte nasekanú slaninu, kým nezískate chrumkavosť. Vyberte ju penyškovkou a presuňte na servítkom vystlaný tanier na odsat
zterejte.

4. Orestujte cibuľu: Do rovnakej panvice s tukom zo slaniny pridajte jemne nasekanú cibuľu. Uvarte, kým nebudú priehľadné a zmäknuté, asi 5 minút. Odstráňte z tepla a nechajte trochu vychladnúť.

5. Pripravte krémovú zmes: V veľkej miske zmiešajte vajcia, tučný krém, soľ, papriku a mletý muškátový orech, kým sa nezjednotia.

6. Zložte quiche: Rovnomerne rozptýlite nahrubostrúhaný syr Gruyère na spodok upečeného cesta. Na to položte uvarenú slaninu a orestovanú cibuľu. Zlejte nad túto vrstvu krémovú zmes, aby bola rovnomerne rozložená.

7. Varte quiche: Zloženú quiche položte na plech, aby zachytil preteky a pečte v predhriatej rúre 30-35 minút, kým krém nezíska konzistenciu a nožíkom vloženým do stredu bude vyjsť čistý. Vrch by mal byť jemne zlatistý.

8. Nechajte vychladnúť a podávajte: Nechajte quiche trochu vychladnúť pred rezaním a podávaním. Toto pomôže krému pekne zhustnúť a urobiť čistejšie rezy.

Vychutnajte si vašu výnimočnú Quiche Lorraine buď teplú alebo pri izbovej teplote, možno so čerstvým zeleným šalátom alebo ochladeným pohárom bieleho vína.

John Washington

John Washington je skúsený technologický novinár s viac ako desaťročnými skúsenosťami v oblasti nových technológií a fintech. Získal svoj titul v oblasti obchodnej administrácie na Vanderbilt University, kde si vyvinul silný záujem o priesečník financií a digitálnych inovácií. John pracoval ako senior analytik v Quantex Solutions, vedúcej firme na analýzu dát, kde vykonával hĺbkové výskumy o trendoch na trhu a technologických pokrokoch, ktoré preformujú finančné prostredie. Jeho články sa objavili v významných publikáciách, čo odráža jeho záväzok poskytovať prenikavé komentáre o rýchlej evolúcii technológií vo financiách. John je vášnivý prehlbovať pochopenie toho, ako inovatívne riešenia môžu podporiť finančnú inklúziu a zlepšiť používateľské skúsenosti. So sídlom v New Yorku je častým prednášateľom na priemyselných konferenciách a aktívne sa zapája do diskusií s odborníkmi, aby podporoval diskusiu o budúcnosti fintech.

Don't Miss

Deliciously Crunchy Korean Fried Chicken

Výborne chrumkavé kórejské vyprážané kurča

Výborne krúpavé kórejské vyprážané kurča Kórejské vyprážané kurča, tiež známe
Kakuni – Slow-Braised Japanese Pork Belly with a Rich and Flavorful Sauce

Kakuni – Pomaly dusené japonské bravčové brucho s bohatou a aromatickou omáčkou

Kakuni – Pomaly dusené japonské bravčové brucho s bohatou a